برای کار در کشور آلمان حتما باید زبان آلمانی را بلد بود، یا انگلیسی به تنهایی نیز کفایت می کند؟ با ما همراه باشید تا از دید یک نویسنده معروف و مجرب به این سوال پاسخ دهیم!
زبان آلمانی خیلی مهم است!
بخش منابع انسانی سازمان ها در آلمان هنوز با شرایط کارمندانی که دوران تحصیل و اشتغال خود را در چندین کشور مختلف می گذراند هماهنگ نشده است. اما این به معنی از دست رفتن همه چیز نیست. یکی از راهنمایان اشتغال و کار در آلمان به نام کریس پیاک می گوید: یکی از دوستان هندی من برای سالیان متوالی در ایالات متحده کار کرده بود و اخیرا با همسرش به آلمان مهاجرت و برای کار در آلمان اقدام کرد و سریعاً موقعیت مناسبی در یک شرکت خوب آلمانی پیدا نمود.
به عنوان یک نمونه، او بارها و بارها جهت کار در آلمان با یک شرکتِ خاص درخواست خود را همراه با رزومه و مدارک ارسال کرده بود، ولی آنها او را رد کرده بودند. تا زمانی که آنها متوجه شدند او یکی از تنها ۲۰ نفری است که یک نرم افزار به خصوص بانکی مورد نیاز آنها را درک می کند. حتی پس از آن نیز او را استخدام نکردند و دو نفر از نیرو های خود را برای آموزش به لندن فرستاند. پس از آنکه نتوانستند نتایج راضی کننده ای از آموزش ها کسب کنند و نارضایتی مشتریان را مشاهده کردند او را استخدام کردند. مشکل اصلی دوست هندی او با وجود همه توانمندی هایش تنها آشنا نبودن با زبان آلمانی بود!
نیاز اقتصاد آلمان به نیروی جوان
پیاک می گوید: در حال حاضر ۷۲۰،۰۰۰ شغل در بازار کار آلمان وجود دارد و بر اساس تحقیقات او میزان بازنشسته شدن آلمانی ها بیشتر از استخدام درشرکت ها است و این باعث می شود با گذر زمان شرکت ها بیشتر از کمبود نیروی کار ماهر رنج ببرند. اما چالش اساسی در این میان این است که تنها ۳ درصد از مشاغل در آلمان به زبان انگلیسی هستند. اگر شما به عنوان یک مهاجر (و یا حتی عضو اتحادیه اروپا) به آلمان مهاجرت بکنید در اغلب موارد شما نمی توانید به آلمانی صحبت کنید و این بدان معنی است که ۹۷ درصد بازار کار در آلمان به روی شما بسته است.

اشتغال در آلمان یکی از نیاز های اساسی دولت است
او که یک شرکت مشاوره نیروی کار را اداره می کند می گوید در اکثر موارد این مشکل وجود دارد که شرکتها تسلط به زبان آلمانی را یکی از شرایط استخدام جهت کار در آلمان می دانند در حالی که این شرط نیازمندی آنها نیست. اکثر قریب به اتفاق کارهایی که به تسلط و مهارت بالایی نیاز دارند را می توان با زبان انگلیسی نیز انجام داد.
OCED نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که نتایج آن بیان کننده این بود که نیمی از اسپانیایی هایی که برای کار در آلمان مهاجرت میکنند، پس از گذشت یک سال آلمان را ترک کردهاند. علت اصلی این است که پس ارسال درخواست کار برای صدها شرکت، آنها فقط جواب منفی دریافت می کنند در حالی که آنها تخصص بالایی دارند و تحصیلات خوبی داشته اند و می توانند کارهای بزرگی انجام دهند. ولی اکثر شرکت ها مایل به استخدام نیروی کاری نیستند که قادر به صحبت کردن به زبان آلمانی نباشد.
کار در آلمان قوانین بی دلیلی دارد!
بر اساس گفته های پیاک آلمانیها هنوز مهاجرت را به این معنی می دانند که شما از محل A به محل B نقل مکان می کنید و در آنجا تا پایان عمر زندگی می کنید. اما حقیقت این است که اشخاص ممکن است در یک کشور تحصیل کنند و در کشور دیگری کار خود را شروع کنند و در ادامه توسط کارفرمای خود به جای دیگری فرستاده شوند.
شرکت های آلمانی باید استخدام نیروها را با زبان انگلیسی آغاز کنند و سپس اجازه دهند که آنها زبان محلی را به مرور در دوران کار یاد بگیرند. این در مورد همه شرکت های اروپایی صادق است. به همین علت جابجایی نیروی کار در اروپا تقریبا یک دهم جابجایی نیروی کار در ایالات متحده است.
به نظر پیاک این مشکل در بخش نیروی انسانی شرکت های آلمانی نهفته است. او می گوید من در طول سال های گذشته با بیش از ۵۰۰ مدیر منابع انسانی در شرکت های مختلف صحبت کرده ام و متاسفانه در اکثر مواقع یک فرد حرفه ای را مشاهده نکردم. آنها هیچگاه با همکاری مدیر استخدام شرکت نیازمندی های رسیدن به موفقیت یک جوینده کار را مشخص نکرده اند. این مشکل همانند این است که شما داور فوتبالی دارید که نمی داند امتیاز در فوتبال چگونه به دست می آید. وقتی که شما نمی دانید چه می خواهید شرایط خودسرانه ای ایجاد می کنید و اولین نتیجه این شرایط تصمیم گیری بر سر صحبت کردن به زبان آلمانی است.

بالاترین هدف در زندگی حرفه ای یک مدیر نیروی انسانی امنیت شغلی است. وقتی شما از کشور دیگری برای کار در آلمان می آیید، و نمی توانید به زبان آنها صحبت کنید، و هیچ پیش زمینه شغلی در آلمان ندارید، و از دانشگاهی فارغ التحصیل شده اید که آنها حتی اسمش را نشنیده اند، آیا آنها این ریسک را می کنند که شما را استخدام کنند؟
راه حل چیست؟
با این حساب آیا برای افرادی که برای کار در آلمان مهاجرت میکنند، شانسی وجود دارد؟ پیاک استدلال می کند که بله این امکان وجود دارد و شما می توانید یک شرکت مناسب برای کار پیدا کنید ولی این شما هستید که باید آنها را متقاعد کنید. شما باید راهی پیدا کنید که بتوانید به صورت مستقیم با مسئول استخدام صحبت کنید. به عنوان مثال، با استفاده از شبکههای احتماعی کاری مانند LinkedIn و Xing که در این مطلب دربارهی آنها توضیح داده شده است میتوانید Recruiter های شرکتها را یافته و آنها را از علاقهی خود نسبت به موقعیت های کاری موجود در آن شرکت مطلع کنید. او کسی است که برای گوش دادن به شما مشتاق است به خاطر اینکه او اهدافی دارد که باید در زمان مشخص به آنها دست پیدا کند. اگر شما بتوانید به او نشان بدهید که می توانید این کار را انجام بدهید و در رسیدن به این اهداف به او کمک کنید او حتما به شما گوش خواهد داد.
پیاک می گوید اکثر نیروهای کار حرفه ای بیشتر از آنچه تصور می کنند ارتباطات لازم برای پشت سر گذاشتن مسئول نیروی انسانی را دارا هستند. او می گوید هشتاد و پنج درصد کار در آلمان هنوز با توصیه پر می شوند. نکته حائز اهمیت این است که این توصیه ها از سمت دوستان نزدیک ارائه نمی شوند بلکه اکثرا توسط آشنایان ارائه می شوند. کسانی که شما در مهمانی ها ملاقات می کنید یا اقوام دور همه می توانند منبع خوبی برای این موضوع باشند.
قدم بعدی متقاعد کردن مدیر استخدام برای استخدام شما برای کار کردن با زبان انگلیسی است. خود را گول نزنید. درخواست شما درخواست ساده ای نیست. همه تیم باید برای کار با زبان انگلیسی هماهنگ شوند. شما باید به آنها بگویید که فقط مرا امتحان کنید و ببینید که من چه چیزی به شما تحویل می دهم و سپس سعی کنید که در تسلط به زبان آلمانی نیز پیشرفت کنید. اکثر کارفرمایان به مهارتهای آلمانی شما به شکل یک عکس می نگرند و فکر می کنند که سطح زبان شما هیچ وقت تغییر نمی کند و همیشه به همین صورت باقی خواهد ماند. کار شما این است که به آنها نشان دهید که اینگونه نیست و آنها دارند به یک فیلم نگاه می کنند نه یک عکس.
کریس پیاک (Chris Pyak) نویسنده کتاب How to Win Jobs & Influence Germans: The Expats’ Guide to a Career in Germany نیز هست که به تازگی چاپ شده است.
چنانچه نظر، سوال، پیشنهاد و یا انتقادی داشتید، می توانید در بخش نظرات در انتهای همین پست آن را با ما در میان بگذارید.
اگر مایل به دیدن دیگر مطالب سایت ازفرنگ هستید؛ پیشنهاد می کنیم تا از مطالب زیر بازدید کنید.
- در این قسمت باید بین ۳ الی ۶ پست مربوط قرار بگیرد.
بازنشر از: وبسایت نوشته های من
دیدگاه خود را در میان بگذارید