p256p

سیستم آموزشی فرانسه

خیلی از عزیزانی که سایت مارا دنبال میکنند قطعا به دنبال اپلای به کشوری مانند فرانسه هستند،کشور جهان اولی و پیشرفته که مسیر در این کشورها به سادگی پیدا میشود.در این پست میپردازیم به سطوح آموزشی در این کشور…

سیستم آموزشی فرانسه

بعد از انقلاب ۱۷۸۹ سطوح سیستم آموزشی فرانسه به سه درجه تقسیم شده است:

  • آموزش ابتدائی: ۳ تا ۱۱ ساله (به مدت هشت سال)
  • آموزش متوسطه: ۱۲ تا ۱۷ ساله (به مدت هفت سال)
  • آموزش عالی: ۱۸ تا ۲۵ ساله (به مدت هشت سال)

در سال ۱۸۸۲ وزیر آموزش و پرورش وقت، قوانینی را در این حوزه تصویب کرد که تا امروز معتبر هستند. (هرچند کمی پیشرفت کرده اند)

از جمله مهم ترین این قوانین شامل سه قانون زیر است:

  • اجباری بودن تحصیلات: والدین ملزم به کسب تحصیلات فرزندانشان از سن ۶ تا ۱۶ سالگی هستند. (قبلا تا سن ۱۱ سالگی اجباری بود) در واقع حضور در مدرسه اجباری نیست، تحصیلات اجباری است و این تحصیلات می تواند در خانه کسب شود. از سن ۳ تا ۶ سال شامل آموزش می شود اما اجباری نیست.
  • حذف و ممنوعیت آموزش مذهب در مدارس دولتی
    رایگان بودن این دوره تحصیلی در مدارس دولتی

انواع مدارس در فرانسه

مدارس دولتی که لائیک (بی دین) و رایگان هستند.
مدارس خصوصی که هزینه دریافت می کنند و آموزش مذهبی هم می دهند.

۱- دوره ی آموزشی مهدکودک (l’ école maternelle)

از ۳ تا ۶ سالگی مدارسی با این عنوان مسئولیت کودکان را در این دوره سنی برای مراقبت و آموزش به عهده میگیرند. حتی از سن ۲ سالگی هم این پذیرش ممکن است. تنها شرط پذیرش کودک این است که کودک بتواند خودش از سرویس بهداشتی استفاده کند و نیاز به نظافت مربی نباشد.
در این دوره بچه ها کار گروهی و مراقبت از یکدیگر را از طریق بازی های آموزشی فرا می گیرند. داستان های گفته شده به وسیله مربی، شعرهای مهد کودکی و… از جمله آن هاست. کودکان نقاشی می کنند، و فعالیت هایی دستی برای پیشرفت حسهای خلاقانه و بهبود حرکتهایشان برایشان تعریف شده است.این یکی از نقاط قوت سیستم آموزشی فرانسه میباشد.

مهدکودک ها در فرانسه

سیستم آمورشی فرانسه در مهدکودک از لحاظ سیستم فرق زیادی با ایران ندارند

۲- دوره ی آموزشی ابتدائی (l’ école él émentaire)

در این دوره که بازه سنی ۶ تا ۱۱ سال را در بر می گیرد، دانش آموزان خواندن و نوشتن را یاد می گیرند.
آنها ریاضی، تاریخ، جغرافی، علوم و یک زبان خارجی را که عموما زبان انگلیسی است، انتخاب می کنند و آموزش می بینند. این دوره ۲۴ ساعت آموزشی در هفته است که در ۴ روز و نیم پخش شده است.

مدارس ابتدایی در فرانسه

مدارس ابتدایی در فرانسه

۸:۳۰ صبح مدارس آغاز به کار کرده و ۱۵:۴۵ یا ۱۶:۴۵ پایان می یابد. بعد از پایان کلاس های درسی، دانش آموزان به آتلیه (کارگاه) می روند. کارگاههایی که توسط شهرداری تامین می شود. بعد از آن می توانند به فعالیت های اضافی بپردازند که نهایت تا ساعت ۱۹ ادامه خواهد یافت. دولت فعلی میخواهد روزهای آموزشی را به ۴ روز کاهش دهد.

۳-دوره ی آموزشی راهنمایی (Le college)

بعد از مدرسه ی ابتدائی، دانش آموزان به کالج (مدرسه راهنمایی) وارد می شوند. حدود ۱۱ سالگی. وقتی به کلاس ششم وارد می شوند یک زبان خارجی را انتخاب می کنند که در طول دوره کالج آن را دنبال کنند. بعد از سال اول در این دوره می توانند زبان دوم مثل لاتین یا یونانی قدیم را نیز انتخاب و فرا بگیرند. یعنی در سال پنجم. 

p253p

در سال چهارم آنها یادگیری دومین زبان خارجی را شروع می کنند. (شمارش سالهای تحصیلی برعکس است؛ سال اول راهنمایی را سال ششم، سال دوم راهنمایی را سال پنجم، سال سوم راهنمایی را سال چهارم و سال چهارم یعنی پایه نهایی دوره راهنمایی را، سوم می نامند.)

بعد از پایان دوره کالج آنها امتحانی می دهند که DNB نامیده می شود (Le diplome National du Bavar) به معنی دیپلم ملی (قبلا دیپلم کالج می گفتند). این دیپلم دانش و صلاحیت بدست آوردن دوره تا پایان کالج را گواهی می دهد.
این دیپلم اجازه می دهد که دانش آموز بتواند در برخی از کنکورها شرکت کند. دانش آموز می تواند دوره دبیرستان را بدون داشتن این گواهی ادامه دهد. به طور معمول دانش آموزان کالج را در حدود سن ۱۴ یا ۱۵ سالگی ترک می کنند.

۴- دوره ی آموزشی دبیرستان (Le lycée)

سه نوع دبیرستان وجود دارد که نسبت به هم متفاوت هستند و به شکل مشابه مدیریت و هدایت نمی شوند.

۱- Le lycee professionnel

دبیرستان حرفه ای برای دانش آموزانی که مایل به تحصیل در رشته ی کار هستند، در نظر گرفته شده است. بنابراین آموزش بسیار تخصصی است که نیاز به یک پروژه حرفه ای بسیار تعریف شده دارد. یعنی دانش آموزان زمان خود را بین کلاسهای نظری وعملی که در مدرسه برگزار می شود، به اشتراک می گذارند و در یک کارآموزی یا شرایط واقعی کسب و کار به عنوان یادگیرنده وقت خود را می گذرانند.

۲- Le lycee technologique

به دانش آموز اجازه می دهد در یک رشته متخصص شود و یک مدرک (BAC) در این رشته دریافت کند و سرانجام تحصیلات عالی را ادامه دهد.

۳- Le lycee general

این بخش بسیار کلی و عمومی است. سال اول همه دروس عمومی است و دانش آموزان مختلط هستند اما بعد یک گزینه را انتخاب می کنند. مثلا یا گزینه مدرک اقتصادی و اجتماعی را انتخاب می کنند یا گزینه مدرک علمی را. از این به بعد مطالبق گزینه ای که انتخاب شده کلاسها و ساعات برای هر موضوع متفاوت می شود .

۴- (Le baccalaureat (BAC

یک دیپلم ارزیابی است که پس از اولین سال حضور در دبیرستان و یک آزمون کلی در آخرین سال حضور در دبیرستان.
این آزمون یک بررسی مداوم نیست لذا نمرات بدست آمده در طول سال در آن محاسبه نمی شود. گفته می شود این آزمون گاهی اوقات غیرمنصفانه و ناعادلانه می شود چرا که ممکن است دانش آموزی در این آزمون به دلیل استرس و… موفق نباشد؛ به این خاطر این دست دانش آموزان در طول سال به خوبی درس میخوانند تا نمرات خوبی دریافت کنند، اما از طرفی هم برای برخی دانش آموزانی که نمرات خوبی در سال تحصیلی نداشتند یک فرصت خوب است برای مرور درس ها و شرکت در یک آزمون نهائی.

و این بود خلاصه ای از سیستم آموزشی فرانسه که در این پست تقدیم به شما شد.

چنانچه نظر، سوال، پیشنهاد و یا انتقادی داشتید، می توانید در بخش نظرات در انتهای همین پست آن را با ما در میان بگذارید.

اگر مایل به دیدن دیگر مطالب سایت ازفرنگ هستید؛ پیشنهاد می کنیم تا از مطالب زیر بازدید کنید.

  • در این قسمت باید بین ۳ الی ۶ پست مربوط قرار بگیرد.

بازنشر از: وبسایت زیر آسمان نروژ

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *